Z e-vozilom v Kranjsko Goro

Z e-vozilom v Kranjsko Goro

Ne glede na letni čas nam ne more zmanjkati najrazličnejših aktivnosti

Slovenci veljamo za narod, ki je nenehno v gibanju, zato je povsem samoumevno, da je Kranjska Gora eno izmed najbolj priljubljenih športnih središč. Ne glede na letni čas nam tu res ne more zmanjkati najrazličnejših aktivnosti.

Ko sneg pobeli pobočje Vitranca se vse do Planice po njem lahko smučamo, deskamo in sankamo, ali pa samo uživamo v kulinarični ponudbi ob vznožju vlečnic in sedežnic.

V toplejših mesecih pa je Kranjska gora idealno izhodišče za vzpone Mojstrovko, Srednji vrh in Slemenovo špico, ki se jeseni ogrne v čudovite rumeno-rdeče barve macesnov. Na Vršiču lahko občudujemo skalno podobo Ajdovske deklice ali Rusko kapelico, se spustimo do izvira Save Dolinke v Naravnem rezervatu Zelenci, okopamo v jezeru Jasna ali si ogledamo interaktiven Slovenski planinski muzej v bližnji Mojstrani. Tu je tudi pravi raj za kolesarje vseh starosti in spretnosti. Po trasi nekdanje železnice vodi zelo lepa pot do mejnega prehoda v Ratečah, s kolesi pa se lahko naužijete tudi lepot alpskih dolin Tamar, Krma, Kot in Vrata. Otroke pa najbolj navdušuje doživetje pravljične Kekčeve dežele, v kateri spoznajo junake iz zgodbic Josipa Vandota in pastirsko življenje v visokogorju.

Kranjska Gora je z napolnjeno baterijo električnega vozila brez težav dostopna iz vseh krajev Slovenije, na lokaciji pa lahko vaše vozilo napolnite na eni od polnilnic iz mreže MOON charge. Storitev je brez pristopnega stroška ali mesečne naročnine dostopna uporabnikom plačilnih kartic Porsche Group Card ne glede na znamko vozila. Porabo energije pa preprosto plačate po mesečnih obračunih. Za uporabo polnilnih postaj potrebujete bodisi RFID kartico ali mobilno aplikacijo MOON charge. Kartica vam omogoča prijavo na polnilnih postajah in polnjenje, v mobilni aplikaciji pa imate poleg tega še dodatne uporabne funkcionalnosti – tam lahko pregledujete mesečne stroške ter zemljevid prostih polnilnic.

Kartico Porsche Group Card lahko pridobite pri kateremkoli pooblaščenem partnerju Porsche Slovenija ali pa na tej spletni strani.