Spomladanska menjava pnevmatik

Spomladanska menjava pnevmatik

Letne pnevmatike iz trše zmesi bolje prenašajo višje temperature, v toplejših mesecih pa zagotavljajo tudi večjo stabilnost vozila v ovinkih. Morda pa vas še dodatno prepriča podatek, da z njimi opremljena vozila v tem času porabijo manj goriva.

Eden od prvih znanilcev pomladi je datum 15. marec, ko se izteče zakonsko predpisan rok za obvezno uporabo zimskih pnevmatik na naših vozilih. Z menjavo nikar ne hitite, če je zunaj še mraz, saj so zimske pnevmatike bolje prilagojene zunanjim temperaturam do +7 stopinj Celzija. Če pa nam je vreme naklonjeno in se temperature dvignejo, le obiščite servis in svojemu vozilu nadenite letne pnevmatike, ki imajo zaradi svoje sestave boljši oprijem na suhem ali mokrem cestišču.

Letne pnevmatike iz trše zmesi bolje prenašajo višje temperature, v toplejših mesecih pa zagotavljajo tudi večjo stabilnost vozila v ovinkih. Morda pa vas še dodatno prepriča podatek, da z njimi opremljena vozila v tem času porabijo manj goriva. Mehkejše zimske pnevmatike se ob stiku s toplim asfaltom bolj prilagodijo površini cestišča, zaradi česar imajo večji kotalni upor, to pa lahko pomeni tudi do 20 odstotkov večjo porabo goriva.

Z zimskimi pnevmatikami je vozilo pri višjih temperaturah tudi manj okretno pri nenadnem zavijanju ali zaviranju, saj se z mehkimi pnevmatikami praktično prilepi na podlago. Menjava je torej priporočljiva tudi zaradi večje varnosti voznika, potnikov in ostalih udeležencev v prometu. Letne pnevmatike so primerne za vožnjo, ko imajo profil več kot 1,6 milimetra.

Zamenjavo pnevmatik lahko hitro opravite na kateremkoli pooblaščenem servisu vozil Volkswagen, ŠKODA, Audi, SEAT, CUPRA ali Volkswagen Gospodarska vozila. Imetniki kartic Porsche Group Card lahko pri tem uveljavljate ugodnosti na servisne storitve in dodatno ugodnost ob nakupu pnevmatik znamke Continental – dopolnilno jamstvo za vse nevšečnosti, kot so luknje zaradi ostrih predmetov in vandalizma ter poškodbe zaradi udarcev ob robnike.

Pnevmatike Continental so primerne za najrazličnejše vrste vozil, vozne razmere in stile vožnje. Njihove nove pnevmatike Premium Contact™ 7 imajo odlično vodljivosti na mokrem cestišču, kjer je tudi zaviranje izjemno učinkovito, poleg tega pa z njimi lahko prevozite vsaj 10 odstotkov več kilometrov kot s prejšnjmi podobnimi modeli. Zaradi nove primesi RedChili lahko že takoj na začetku vožnje preskočite katerokoli fazo segrevanja do ustrezne delovne temperature. Continental je tudi eden od vodilnih dobaviteljev pnevmatik za vgradnjo na električna vozila. Z njimi je serijsko opremljenih kar 40 odstotkov modelov električnih avtomobilov in dostavnih vozil, proizvedenih v Evropi, tudi vozila družine Volkswagen ID. Poleg tega je Continental predstavil nove modele pnevmatik PremiumContact 6 CRM, EcoContact 6 CRM in celoletne All SeasonContact CRM. Kratica CRM (Contains Recycled Material) v njihovem imenu pomeni, da so določene plasti pnevmatik izdelane s tehnologijo ContiRe.Tex, ki vsebuje materiale iz recikliranih PET plastenk. Continental je tudi pri sicer v svoji proizvodnji zmanjšal porabo vode za 55 odstotkov in porabo energije za 17 odstotkov, zato so njihovi izdelki okolju prijaznejši.