Na počitnice z električnim avtomobilom

Na počitnice z električnim avtomobilom

Daljša potovanja so pot v neznano, na katero se je treba pripraviti. Res je, da polnjenje baterije traja malenkost dlje, a ta čas lahko izkoristimo, da si malce odpočijemo in se razgibamo.

Pomlad in poletje sta čas počitnic in dolgih popotovanj, na katera se veliko ljudi odpravi s svojimi vozili. Med njimi je na cestah vedno več električnih vozil, saj je vožnja z njimi udobna, varčna in okolju prijazna, pa tudi nič bolj zapletena kot vožnja s klasičnimi vozili, ki jih poganjajo fosilna goriva.

Ljudje, ki se z električnim vozilom vozi po vsakdanjih opravilih, kot so pot v službo, šolo, rekreacijo in po nakupih, praviloma avtomobile polnijo na domačih polnilnicah ali polnilnicah na službenih parkiriščih. Daljša potovanja so pot v neznano, na katero se je treba pripraviti, ampak to velja tudi za vožnjo z vozili na fosilna goriva. Res je, da polnjenje baterije traja malenkost dlje kot polnjenje rezervoarja, a ta čas lahko izkoristimo, da si malce odpočijemo, se razgibamo in tudi sebi napolnimo »baterije« z okusno malico ali kosilom. Potovanje lahko načrtujemo celo tako, da si med polnjenjem ogledamo kakšno turistično znamenitost, se odpravimo po nakupih, ali pa se osvežimo s plavanjem v morju.

Mreža ultra-hitrih, hitrih in klasičnih polnilnic MOON charge ter polnilnic roaming partnerjev, ki jih lahko uporabljajo imetniki kartice ugodnosti Porsche Group Card, je razširjena po vsej Evropi, zato je popotovanje lahko res brezskrbno. Imejte pa v mislih, da se je z električnim vozilom dobro odpraviti na počitnice nekam, kjer boste vozilo lahko napolnili. Večina hotelov, kampov, trgovin, priljubljenih restavracij in znamenitosti v turističnih krajih je opremljenih s polnilnicami, ne pričakujte pa jih v bolj odročnih krajih ali v divjini.

Električna vozila znamk Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT, CUPRA in Volkswagen Gospodarska vozila so večinoma opremljena z navigacijskimi sistemi, ki samodejno načrtujejo postanke za polnjenje na poti. Pot lahko načrtujete tudi z mobilno aplikacijo MOON charge. V njej lahko poiščete in rezervirate polnilna mesta, nadzorujete polnjenje in porabo, se identificirate na polnilnih postajah in poravnate mesečni račun prek plačilne kartice PGC.