Izberite znamko vozila
 
Volkswagen
Audi
SEAT
ŠKODA
VW Gospodarska vozila
Porsche
Porsche Group Card
Delite ugodnost
 

Več prostora za vašo prtljago

Da boste imeli na vseh poletnih poteh s seboj vse kar potrebujete, smo za vas pripravili poletno ugodnost za cenejši nakup transportnih sistemov za vaše vozilo.

Strešni transportni sistemi vključujejo strešne prtljažnike in dodatke, s pomočjo katerih hitro in enostavno pridobite dodaten shranjevalni in transportni prostor. Preprosta uporaba in varno shranjevanje potrebščin omogočata brezskrbno potovanje tudi z večjo količino prtljage.

Strešni prtljažnik in kovčki ter nosilci za kolesa, ki so izdelani po visokih kakovostnih standardih, se natančno prilegajo vašemu vozilu in poskrbijo za dodaten užitek v vožnji.

Vsi imetniki kartice ugodnosti lahko izkoristite kar 20 % popust na nakup strešnih prtljažnikov ter strešnih dodatkov za transport. Nakup lahko opravite v pooblaščeni mreži Volkswagen v Sloveniji.

Pogoji koriščenja ugodnosti

20 % popust na nakup transportnih sistemov lahko izkoristijo vsi imetniki kartic ugodnosti Volkswagen Card oziroma Porsche Group Card. Popust bo obračunan ob nakupu na pooblaščenem servisu.

Preberi več

Kako izbrati strešni transportni sistem?

Vsi strešni transportni sistemi še zdaleč ne opravljajo svojo funkcijo enako dobro. Izberite trpežni strešni prtljažnik, ki je izdelan iz visokokakovostnih materialov, saj mora prenesti velike obremenitve in je pogosto izpostavljen zahtevnim vremenskim razmeram.

Pred nakupom in montažo obvezno preverite, kateri nosilec ali prtljažnik je primeren za vaše vozilo. Pri tem se posvetujte s strokovnjaki za vozila znamke Volkswagen, ki vam bodo pomagali izbrati pravi transportni sistem glede na vaše potrebe in karakteristike vašega vozila.

Kako namestimo strešni prtljažnik?

Še preden se lotite namestitve strešnih nosilcev je priporočljivo, da si vzamete čas in pozorno preberete navodila za montažo. Navodila vam bodo v pomoč pri hitrejši in pravilni namestitvi nosilcev, s tem pa tudi varni uporabi strešnih prtljažnikov ter dodatnih nosilcev za transport.

Ko ste prebrali navodila in pridobili ključne informacije o izdelku, se lotite priprave za namestitev nosilcev. Temeljito očistite streho vozila in uporabite mazilo, da lažje nanesete vijake in ostale elemente.

Sledite korakom v navodilih in previdno pritrdite nosilce ter strešni prtljažnik.

Po montiranju nujno preglejte in preverite pritrjenost strešnega prtljažnika in dodatnih delov. Med gibanjem vozila namreč na tovor delujejo večje sile, zato je ustrezna pritrditev elementov ključna, da med vožnjo ne izgubite prtljage. Bodite pozorni, da so vsi dodatki pritrjeni in pokriti tako, da ne predstavljajo nevarnosti ali ovire za druge udeležence v cestnem prometu.

Ne pozabite zakleniti prtljažnega prostora z odporno varnostno ključavnico.

Dodatni elementi strešnega transportnega sistema

Strešni transportni sistemi so zasnovani tako, da lahko na streho vozila poljubno pritrdite različne strešne nosilce, ki omogočajo prevoz različnega tipa tovora ali prtljage. Izbirate lahko med široko paleto nosilcev, kot so nosilci za kolesa, opremo za vodne športe ali drugo prtljago. Prtljago lahko hitro in preprosto shranite tudi v strešnem kovčku.

Uporabni nasveti

Bodite pozorni na težo naloženega tovora. Priporočljivo je, da upoštevate strešno obtežitev za vozilo, ki ga predpisuje proizvajalec vozila. Pomembna je zabeležena zgornja meja teže na strehi in teža dodatnih nosilcev.

Pazite na višino. Z uporabo strešnih nosilnih sistemov se spremenijo pogoji in način vožnje. Še posebej to velja pri vožnji čez mostove in na vetrnih območjih, kjer se zaradi višine vozila in vpliva bočnega vetra poveča zahtevnost voznih pogojev. Bodite pazljivi tudi pri vožnji v garažno hišo ali pod nizkimi ovirami. Največji izziv pri tem predstavlja prevoz koles na strehi.

Prilagodite hitrost in povečajte varnostno razdaljo. Vozilo z dodatnim tovorom na strehi je bolj občutljivo na zračni upor in bočni veter, to velja še posebej za prevoz koles na strehi. Ključnega pomena pri tem sta prilagojena hitrost vozila in večja varnostna razdalja med vašim vozilom in drugimi udeleženci v cestnem prometu. V primeru močnega zaviranja se namreč zaradi dodatne teže in višine tovora hitro spremeni stabilnost tako vozila kot tudi tovora.

Ne glede na to kam se odpravljate in koliko prtljage želite vzeti s seboj, strešni transportni sistemi so enostavna in uporabna zamisel za vsako potovanje.

Obiščite pooblaščeni servis Volkswagen, kjer vam bodo s strokovnimi nasveti pomagali pri izbiri pravega strešnega transportnega sistema za vaše vozilo.

Naročite svojo kartico ugodnosti